EXKLUZIVNĚ: První rozhovor s hokejovou brankářkou Viktorií Švejdovou po návratu z olympiády v Pekingu

Lehce po půlnoci 16. února přiletěla z Pekingu do Prahy a krátce po 10. hodině dopoledne byla hostem v našem vysílání. 19letá hokejistka Viktorie Švejdová, brankářka českého národního týmu.

Čtěte také

Viktorie Švejdová se narodila v Liberci, jakkoliv se prý uvádí, že pochází v Brna, a sama na tuto otázku v našem vysílání i takto odpověděla… „Já jsem se narodila v Brně, a… tedy pardon (smích), já jsem se přeřekla… (smích) já jsem nad tím přemýšlela, jak se všude uvádí, že jsem z Brna, takže to hlavně nesmím říct… Narodila jsem se v Liberci, prvních pár let jsme žili v Liberci a pak jsme se odstěhovali do Chrastavy,“ začal rozhovor se smíchem.

Teď Viktorie působí ve Švédsku. „Tady v Česku většinou není v hokeji moc prostor pro holky,“ vysvětlila. Do Švédska si přála jet od malička a nakonec se tam ve 14 letech i dostala, a švédštinu se naučila tak dobře, že z ní i odmaturovala.

Co jí pobyt ve Švédsku dal? Jak se dostala do nominace na olympijské hry a čím vším musela projít? Jaký měla Viktorie úplně první dojem z olympijských her? Byla možnost se v Číně i někam podívat? Jsou na olympiádě přísná bezpečnostní opatření? Co je pravdy na tom, že jídlo pro sportovce „nebylo dobré“? A jaké má Viktorie nejbližší plány? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio