Elektrocyklisti bývají soběstační, ale jsme zařízení i na dobíjení, ujišťuje provozovatel singltreku

21. červen 2022

V Česku se rozšiřuje nabídka pro příznivce jízdy na elekrokolech. Ať jde o půjčovny, nebo místa, kde si je lidé mohou nechat nabít. Na elektrokolech je možné vyrazit i na trasy singltreku v Novém Městě pod Smrkem, kde se byla podívat redaktorka Johana Tománková.

Čtěte také

Na hlavním nástupním místě na singltreku se potkala s panem Antonínem Králem z Prahy. „Vyrážíme na singltrek, máme cíl Hubertku, pak si chceme sjet ke hřbitovu a do Přebytku. A je tady dost těch tras, abychom každý den měli jinou,“ prozradil.

„Většinou jsou cyklisti soběstační, nicméně když potřebují dobíjet, tak jsme na to zařízení,“ popsal provozovatel singltreku Tomáš Kvasnička, jak jsou připraveni na elektrocyklisty. „To procento cyklistu, kteří jezdí na elektrokole, se zvyšuje; dneska je to přibližně 30 procent. Letos je poměrně slunné počasí a teplo a cyklisti sem jezdí v hojných počtech,“ dodal.

Jaké mají na Singltreku pod Smrkem pro elektrocyklisty vybavení? Mají elektrokola i v půjčovně? A jaké vybavení doporučuje jezdcům na elektrokolech horská služba? Poslechněte si reportáž.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související