Dynastie Reichlů: Děda jezdil motocyklové závody, tatínek skákal na lyžích, syn si vybral fotbal

9. červen 2020 14:40

Řeč bude o šestnáctiletém Vladimíru Reichlovi z Benešova u Semil. Teď obléká v dorostenecké kategorii dres libereckého Slovanu. Vypravil se za ním náš redaktor Pavel Petr.

Čtěte také

A hned v úvodu se od Vladimíra Reichela-otce dozvěděl, že je rád, že si po něm nevybral právě skoky. Vladimír Reichl nejmladší poprvé nazul kopačky v pěti letech. Doma měl a má v případě dědy a tatínka velké vzory. Je to pro mě velká motivace: „Oni něco dokázali a já bych chtěl něco taky dokázat,“ prozradil v současnosti student prvního ročníku liberecké Střední obchodní školy Vladimír Reichl. Začínal v Semilech, odkud zamířil do Liberce. Jako čtrnáctiletý získával zkušenosti ve Slavii a Mladé Boleslavi. Táhlo ho to ale zpátky pod Ještěd. „Odmalička jsem fandil Liberci,“ říká. Od malička měl také své vzory a prý se při jejich výběru nelišil od svých vrstevníků.

Vladimírové Reichelové, sportovní rodina

Teď ho mrzí, že kvůli zrušeným soutěžím nemůže s dorosteneckým týmem hrát o mistrovské body. Pauzu kvůli koronaviru ovšem přivítal, dal se po problémech s koleny zdravotně do pořádku. V šestnácti letech už pak může přemýšlet o fotbalové budoucnosti. Dává si postupné cíle. Rád by si zahrál první ligu v Čechách, líbí se mu německá Bundesliga a také anglická Premiér League. Aby o tom všem mohl přemýšlet, musí urazit ještě pořádný kus cesty.

„Hlavní jeho vlastností je rychlost, je to přímočarý hráč, technicky dobré zpracování balónu a tah na branku, to jsou jeho přednosti,“ doplnil ještě tatínek Vladimír Reichl povídání o fotbalové kariéře svého syna, aktuálně hájícího barvy libereckého Slovanu.

autor: ppe
Spustit audio

Související