Dveře učebním oborům dokořán aneb Představy studentů nejen o gastronomických oborech
Hostem Dopoledne pod Ještědem byl Ing. Zdeněk Šlaich, ředitel Střední školy gastronomie a služeb v Liberci.
Kuchař, číšník, kadeřník, krejčí, cukrář a další i maturitní obory najdeme v liberecké Střední škole gastronomie a služeb. S jakými představami se studenti hlásí do těchto oborů, o co je největší zájem, jak probíhá samotná praxe, nejenom to prozradil ředitel školy Ing. Zdeněk Šlaich.
„Dobrý řemeslník, ať už je to v technickém povolání, nebo ve službách, je člověk, který je nejen vzdělaný, inteligentní, ale i šikovný, umí skloubit odbornou teorií s praxí, doplněnou společenským vystupováním, a dobrou komunikací se zákazníkem,“ říká ředitel s třicetiletým praxí vedení Střední školy gastronomie a služeb v Liberci.
Poslechněte si celý rozhovor.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.