Dubnový Speed Marathon: Policisté budou na téměř 50 místech Libereckého kraje měřit rychlost

21. duben 2023 09:59

Dopravní policisté budou v pátek 21. dubna v rámci celoevropské akce Speed Marathon měřit rychlost. Zaměří se zejména na místa, kde ji řidiči často překračují. Na jejich výběru míst se podíleli i obyvatelé měst a obcí, kteří měli možnost do konce března hlasovat na webových stránkách policie.

Místa, kde budou policisté měřit, jsou známá, policie úseky zveřejnila. Lidé označili přes 290 lokalit, podle mluvčí liberecké krajské policie Vladimíry Šrýtrové budou hlídky na celkem 47 místech.

Zatímco v dalších okresních městech budou policisté na jednom, maximálně na dvou stanovištích, v Liberci je lidé můžou potkat na pěti. Obyvatelé krajského města se necítí bezpečně ve Švermově ulici, pak v Hrubínově, Puškinově a Horské ulici a také v ulici Dubice.

Co se týká okresu Liberec, policisté budou měřit rychlost i v ulici Žitavská ve Frýdlantu, v Liberecké v Hodkovicích nad Mohelkou, v Chotyni, v Chrastavě nebo v Raspenavě a v Radimovicích u Sychrova.

Cílem akce je podpořit bezpečnost na silnicích. Nepřiměřená rychlost totiž patří k nejčastějším příčinám dopravních nehod. V loňském roce byla hlavním důvodem u 12 tisíc případů v Česku. Kvůli nedodržení rychlosti na silnicích zemřelo podle policejních statistik 180 lidí.

autoři: Eva Malá , Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související