Uzavírku na příjezdu do Jablonce nad Nisou můžou kamiony objíždět přes Kokonín a Černou Studnici

18. duben 2023 11:45

Kamiony mířící do Jablonce nad Nisou během uzavírky silnice I/65 v tamní Nové Pražské ulici můžou místo objíždět přes jabloneckou část Kokonín, Černou Studnici a Novou ves nad Nisou. Vyplývá to z návrhu objízdné trasy, kterou zveřejnil Liberecký kraj.

Čtěte také

Uzavírka úseku začala v pátek 14. dubna 2023 a trvat by měla do konce srpna. Podle dřívějších informací jabloneckého magistrátu měly kamiony využívat delší objízdnou trasu přes Železný Brod a Tanvald. Podle sdělení mluvčího Libereckého kraje Filipa Trdly z pondělí 17. dubna se ale na výsledné objížďce shodli zástupci policie, města, stavebních firem nebo autobusových dopravců.

Vyjádření Libereckého kraje, které zaslal mluvčí Filip Trdla:

Vedení objízdných tras pro jednotlivé druhy dopravy vzešlo ze složitého jednání mezi Policií ČR, Územním odborem Jablonec n/N, dopravním inspektorátem, investorem stavby – ŘSD ČR, jednotlivými majetkovými správci dotčených komunikací – KSS LK a Městem Jablonec n/N a v neposlední řadě i zástupci firem zajišťující městskou hromadnou dopravu v Jablonci n/N.

KÚ LK tedy následně na základě Žádosti a jejich povinných příloh stanovil přechodnou úpravu provozu na dotčených úsecích silnic I. třídy a vydal Rozhodnutí pro povolení uzavírky provozu vč. nařízení objízdné trasy. Bez souhlasných stanovisek všech výše uvedených stran bychom však svévolně nařídit objízdnou trasu nemohli. Zásadní byla Stanoviska Policie ČR a správců dotčených úseků silnic.

Stanovení přechodné úpravy provozu na úsecích silnic nižších tříd vydal Magistrát Města Jablonec n/N.

Jednání pokračovala prakticky do poslední chvíle. Případné komplikace či vady v instalaci dopravního značení se řeší „za pochodu“, jako je tomu o obdobně složitých akcí zvykem.

Spustit audio

Související