Den s Karlem Gottem ve vysílání Českého rozhlasu Liberec

30. září 2020

Ve čtvrtek 1. října 2020 uplyne přesně rok od úmrtí mnohonásobného Zlatého slavíka Karla Gotta. Český rozhlas Liberec toto výročí ve svém vysílání připomene speciálním Dnem s Karlem Gottem.

Každou hodinu našeho vysílání hned po zprávách odstartujeme jedním z hitů Karla Gotta. V průběhu celého dne na Mistra zavzpomínají jeho nejbližší přátelé a kolegové.

  • Po 5. hodině ráno: Jiří Suchý
  • Po 7. hodině ráno: Helena Vondráčková
  • Po 9. hodině ráno: Karel Šíp
  • Po 12. hodině: Jitka Zelenková
  • Po 15. hodině: Felix Slováček
  • Po 17. hodině: Václav Vydra

Po 13. hodině bude speciálním hostem Luboše Xavera Veselého v pořadu Xaver a host moderátor a hudební publicista Miloš Skalka, který s Karlem Gottem úzce spolupracoval. Na Karla Gotta se bude vzpomínat i po 16. hodině v Humoriádě, kde nebudou chybět povídání Karla Gotta s Karlem Šípem a Jaroslavem Uhlířem nebo vzpomínka na účinkování s humoristou a komikem Felixem Holzmannem.

V pořadech Xaver a host a Humoriáda pro vás bude připravena také soutěž o vstupenky na vyprodaný koncert Pocta Karlu Gottovi a speciální 4CD s Největšími hity Karla Gotta.

Po 21. hodině uslyšíte Hudební vzpomínku na Karla Gotta s přiléhavým názvem C’est la vie, kterou připravuje kolega Mirek Černý. 

autoři: Jan Menger , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.