Karel Gott si k 80. narozeninám v jablonecké mincovně vyrazil zlaťák

6. prosinec 2018 12:11

Karel Gott si v České mincovně v Jablonci nad Nisou ke svým osmdesátinám, které oslaví příští rok, vyrazil zlaťák.

Sada zlatých medailí zpěváka představí ve třech životních rolích – jako zpěváka, malíře a jako fenomén, který zasáhl několik generací lidí v řadě zemí. První zlaťák se svým portrétem si Karel Gott v Jablonci vyrazil v roce 2013.

Gott: Příští kulatiny? Kdyby to vyšlo, byl bych rád

„Doufám, že naše setkání zanechá dojem, že by se dalo očekávat, že na ty příští polokulatiny se tu zase uvidíme, ale ještě lepší na příští kulatiny. Nechci to přehánět, ale kdyby to vyšlo, byl bych rád,“ řekl zpěvák, kterého do Jablonce doprovodila manželka Ivana.

Ta pravá Karla Gotta je nově na vinylu

 Zpěvák Karel Gott s oceněním Zlatá deska, kterou převzal od vydavatelství Supraphon za úspěšné prodeje svého alba Ta Pravá

Novou vinylovou desku s názvem Ta pravá vydal zpěvák Karel Gott. Deska přibude k desítkám dalším, které ukrývá archiv Českého rozhlasu.

Na označení „legenda“ je pyšný, přiznal Gott: „Jsem pyšný, že jsem něco udělal, co udělalo dojem na lidi, potěšilo lidi. To je jednak moje zpívání, jednak moje malování, které jsem chtěl dělat jako hlavní. Zpívat jsem se rozhodl, až když mi nevyšla akademie.“

První pamětní medaile má na lícové straně Gottův portrét ze 60. let a na rubu Lady Carneval a jejím autorem je Petr Horák. Lidé si ji budou moct koupit už letos v prosinci a v lednu.

zdroj: ČTK