Covid-19: Krajské očkovací centrum funguje v areálu liberecké nemocnice

7. březen 2022 11:23

Od 7. března 2022 je v Liberci opět v provozu krajské očkovací centrum. Zájemci o vakcínu proti covidu-19 ho najdou v budově H v areálu krajské nemocnice. Přesunulo se tam z prostor u krajského úřadu, které nově využívá centrum na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny.

V očkovacím centru po přestěhování platí jiný režim. „Do tohoto očkovacího centra nemohou, na rozdíl od toho velkokapacitního očkovacího centra, chodit lidé bez objednání. Je potřeba se registrovat a během registrace se lidem ukáže správný čas, na který do očkovacího centra mají přijít,“ vysvětlil mluvčí nemocnice Václav Řičář

V pondělí a ve středu je centrum otevřené od 7:30 do 19 hodin, v úterý, ve čtvrtek a v pátek od 7 do 14 hodin.

Dosud mohli zájemci o vakcínu z Liberce a okolí mířit do největšího očkovacího centra v kraji vedle budovy hejtmanství v dolním centru Liberce. Původně tam měli očkovat až do konce března. Od úterý 1. března 2022 ale prostory nově slouží jako krajské asistenční centrum pro uprchlíky z Ukrajiny.

Na to, v jakém režimu bude dál očkovací centrum fungovat, se Pavel Kudrna zeptal mluvčího Krajské nemocnice v Liberci Václava Řičáře. Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Jana Švecová , Michal Jemelka , Eva Malá , Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související