Čokoládový hold Křišťálovému údolí. Na návštěvě v jablonecké Pralinqárně
Sklo a bižuterie neodmyslitelně patří k Libereckému kraji a zdejšímu Kříšťálovému údolí. O tom, že sklo nemusí jen zdobit, ale může i „chutnat“, se ve výrobně originálních čokoládových pralinek v Jablonci nad Nisou byla přesvědčit redaktorka Jana Švecová.
Na první pohled vypadají jako skleněné perly nebo kameny. Ve skutečnosti to jsou čokoládové pralinky s různými příchutěmi. S originálním nápadem přišly dvě manželské dvojice Alena a Lukáš Havlíkovi a Daniela a Aleš Kunclovi z Jablonce nad Nisou.
Poslechněte si záznam vysílání z výrobny pralinek.
Související
-
Jak si vychutnat čokoládu? Dodržujte čokoládové desatero
Hořkosladké pokušení v podobě čokolády způsobuje slastné chvíle. Čokoláda prospívá zdraví, a čím je temnější, tím je kvalitnější. Co poradili odborníci?
-
Práce plná dobrot. Čokolatiéři párují čokoládu s ovocem i vínem
Čokoláda vybízí k experimentování. Lze ji kombinovat s ovocem, oříšky nebo bylinkami, vyrábí se z ní pralinky, lanýže a neodolatelné náplně.
-
Rekordní sbírku obalů od čokolády má Stanislav Krámský z Dobřejovic. Sbírka je největší na světě
Sbírka obalů od čokolády, bonboniér i forem na čokoládu pana Stanislava Krámského zaplnila už tři místnosti podkroví domu v Dobřejovicích. Tvoří ji už bezmála 60 let.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...