Chvíle, na kterou s napětím čekalo přes 150 našich posluchačů, je tu. Vyhlašujeme vítěze říjnové fotosoutěže!

5. listopad 2022

Impulsem pro fotosoutěž byly slavnosti v Úštěku na letní Cestě okolo Česka, kde lilo jako z konve a voda tekla po silnici proudem. A moderátor Českého rozhlasu Liberec a průvodce pořadu Výlety Pavel Kudrna dostal nápad...

Čtěte také

Všude tehdy bylo plno deštníků, muži měli na nohou holínky. Náladu to ale nezkazilo. A když začal deštivý podzim, bylo jasné, že vaše výlety mohou klidně pokračovat, třeba s těmito proprietami.

Vyzvali jsme vás tedy, abyste se s nimi vyfotili a poslali nám svoji aktuální fotografii; dámy s barevným deštníkem, pánové naopak v černých, klasických, gumových holínkách.

Naše posluchačky se zapojily obratem, muže jsme museli k akci trochu vyprovokovat, i to se nakonec podařilo. A i když ne všechny fotografie splňují zadání, všem autorům moc děkujeme. Na některé ze zaslaných soutěžních snímků se můžete podívat zde.

Slíbili jsme zajímavé ceny. Tou hlavní je ubytování pro 2 osoby na 1 noc v luxusním hotelu Antonie ve Frýdlantu s bohatou snídaní, večeří vícechodového menu nebo bufetu, volným vstupem do wellness a spa i sportovní zóny.

Ve hře bylo i digitální DAB rádio, poukázka na PHM v hodnotě 1 000 korun, sada zahradního nářadí Fiskars a turistické batohy, do kterých jsme přidali rozhlasový deštník, hrnek, knihu s atraktivním titulem a další překvapení.

Po uzávěrce nastala mezi námi, kteří jsme fotografie hodnotili, doslova vřava. Nebylo vůbec jednoduché vybrat vítězné fotografie a tak jsme nakonec volili kompromis. Na některých jsme se shodli, a když jsme byli v koncích, pomohl los.

A jak to dopadlo?

Začneme fotografiemi s holínkami

Turistický batoh s bohatým obsahem vyhrávají:

  • Petr Chládek z Liberce – s holínkami a obrovskou dýní
  • Milan Kočí ze Stropešína – na výletě se dvěma slepicemi v podpaží
  • Miroslav Ferstl z Lanžhota není na výletě, ale na hnojišti – i tak se dá trávit volný den … prací

Poukázku na PHM získává:

  • Bohumil Polívka z Duchcova, který jako první poslal fotografii v rybářských broďákách – ano, i ty podmínky soutěže splnily.

Digitální DAB rádio pošleme:

  • do České Lípy panu Petru Markovi (úplně první fotografie v soutěži). Má na sobě černé holínky, dámskou krajkovou sukni, klasické pánské sako a nad hlavou deštník. Ocenili jsme originalitu, která nesklouzla do trapnosti.

Jak dopadly deštníky?

I v této kategorii pošleme tři plné turistické batohy. Štěstí se usmálo na:

  • Moniku Vladárovou z Hejnic, která je, vypadá to, u Máchova jezera
  • Helenu Ryglovou z Chlumce, která skoro splývá s barevnými květinami na zahradě
  • a Šárku Kracikovou z Poděbrad, která si udělala s deštníkem výlet na myslivecký posed

Sada zahradního nářadí poputuje do:

  • Vlastibořic za paní Lenkou Beksovou s deštníkem barvy podzimního listí přísavníku před stěnou plnou přísavníku

A hlavní cenu – poukaz do hotelu Antonie vyhrává:

  • fotografie, ze které dýchá naprosto pozitivní nálada, byť na výmarského ohaře i jeho paničku prší, deštník je příliš neschovává a i z okolní zeleně čiší výletní pohoda. A je to důkaz toho, že výlet si můžeme užít, i s deštníkem a holínkami. Gratulujeme výherkyni, kterou je Andrea Korytinová z Tišnova.

Gratulujeme výhercům a moc děkujeme všem, kteří poslali fotografie. Vyhrát nemůže každý, ale doufáme, že jste si užili alespoň při vymýšlení a fotografování pohodu a legraci. A to byl náš cíl. A třeba si někdy něco podobného zopakujeme.

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související