Cestujete vlakem? Připravte se na letní výluky. Víme, kde budou

10. červen 2020 14:17

Lidé, kteří v Libereckém kraji využívají k přepravě vlaky, se v létě musí připravit na změny na některých tratích. Správa železnic od července do října připravuje několik velkých rekonstrukcí.

Čtěte také

Celkem půjde o 5 rozsáhlých a několik menších rekonstrukcí. Největší bude oprava na železniční trati mezi Libercem a Mníškem. Správa železnic ji zahájí 28. července a technici by tam měli strávit zhruba tři týdny. Vedle mnoha jiných prací se tam počítá i s výměnou kolejnic za modernější, takzvané bezstykové. Náročnost oprav na jedné z velmi frekventovaných regionálních tratí popsal mluvčí Správy železnic Marek Illiaš, poslechněte si to. Výluka na této trase potrvá minimálně do 23. srpna.

Opravy na přejezdech a nadjezdech

Od 28. července do 23. srpna se počítá s opravou několika přejezdů na trati mezi Frýdlantem a Jindřichovicemi pod Smrkem. Rekonstrukce v některých místech propojí i s renovací kanalizace, kterou tam naplánovalo město Frýdlant. Nepřetržitě se bude od 3. srpna do 1. září pracovat také na železnici spojující Liberec - Chrastavu a Hrádek nad Nisou. Součástí bude i demolice silničního nadjezdu u Chotyně a oprava mostu v Machníně.

Českolipsko a Semilsko

Celkem pět dní potrvá podle SŽDC rekonstrukce na trati Okna – Doksy – Jestřebí, v termínu od 7. do 13. září. 7. září, začne i renovace některých částí trati mezi Lomnicí nad Popelkou a Starou Pakou, skončit má 16. září.

autor: Tomáš Tesař
Spustit audio

Související