Autobusy na Jablonecku budou jezdit jinak. Máme jízdní řád

8. červen 2020 12:07

Se změnou jízdního řádu a dočasným přesunem některých zastávek musejí v následujících dnech počítat u některých spojů cestující městské hromadné dopravy v Jablonci nad Nisou. Navíc tam chystají i jeden nový mimořádný spoj.

Cestující, kteří jezdí autobusy na trase z Janova do Hrabětic na Jablonecku, budou na některých místech dočasně nastupovat a vystupovat jinde. Město Jablonec nad Nisou oznámilo, že na části trasy autobusové linky č. 126, konkrétně od Velkého Semerinku po odbočku na Horní Maxov, pokračuje obnova asfaltového povrchu. Proto tam musejí dopravu zhruba na týden odklonit a upravit i umístění zastávek, jak popsala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Ve středu 10. 6. a v pátek 12. 6. vždy odpoledne, bude zrušená zastávka Velký Semerink, potraviny, kterou nahradí zastávka u hotelu Semerink. Ve čtvrtek 11. 6. a v pondělí 15. 6., také vždy odpoledne, pojedou spoje ze zastávky Janov, samoobsluha přes Bedřichov na Hrabětice na konečnou Hrabětice, Arnika.

Zdoj: Jana Fričová, mluvčí Magistrátu města Jablonec nad Nisou

Toto dopravní omezení by mělo trvat jen do pondělí 15. května a netýká se ranního spoje, který bude jezdit po standardní trase.

Mimořádná linka 123

V Jablonci nad Nisou začne od 1. července dočasně jezdit i jeden nový mimořádný spoj. Bude mít číslo 123 a nahradí chybějící dopravní spojení na křižovatce ulic Poštovní a Budovatelů, kde začala rozsáhlá rekonstrukce. Jezdit má do ukončení stavebních prací, tedy do konce listopadu. Město tím reaguje na žádost především starších obyvatel části města z lokality Na Vršku, Budovatelů a Liberecká. Těm se kvůli rekonstrukci zkomplikoval přístup k nejbližším zastávkám MHD a cestování do jiných částí města.

Mimořádná linka 123 - Jablonec nad Nisou
autor: Tomáš Tesař | zdroj: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Spustit audio

Související