Seniorům v Jablonci nad Nisou pomáhá s registrací k očkování proti covidu-19 Český červený kříž

83letá paní Zdeňka nemá počítač, ráda by se ale nechala očkovat proti koronaviru. V Jablonci jí až domů přišel s registrací do rezervačního systému pomoct Český červený kříž. Poslechněte si, jak jeho členové seniorům pomáhají.

Drahomíra Nejedlová přišla paní Zdeňce pomoct

Senioři, kteří mají nárok na očkování proti koronaviru, často nemají doma počítač. Registrace do systému je pro ně ale složitá, i když ho mají. Například v Jablonci nad Nisou se jim snaží pomoct Český červený kříž. Stačí jen zavolat na krizovou telefonní linku, za imobilními, nebo chronicky nemocnými seniory pomoc dorazí až domů.

83letá Zdeňka Daňková se do systému sama zaregistrovat nedokáže, nemá ani počítač. Očkování ale rozhodně chce, pomohla jí s tím Drahomíra Nejedlová z jablonecké pobočky Českého červeného kříže. Jak v reportáži uslyšíte, registrace se povedla, termín na očkování ale paní Zdeňka nemá. Drahomíra Nejedlová k ní bude muset přijít na návštěvu ještě jednou, až bude v očkovacím centru dostatek vakcín.

Čtěte také

V Jablonci můžou senioři nad 80 let poprosit o pomoc s registrací také osobně v tamním Eurocentru, ti, kteří nemohou přijít osobně, můžou volat i na magistrát města, který k nim pošle terénní pracovníky. Imobilním zájemcům jablonecký červený kříž a většinou i města následně nabízí i možnost dopravy a doprovodu na očkování.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související