Českého lva chytili do klece v lomnickém kině

4. duben 2019

Vyprodané kino v Lomnici na Popelkou zažilo v úterý 2. dubna večer další hvězdný okamžik. Film Všechno bude, kterým kino zahajovalo provoz loni v říjnu, se do kina vrátil s křišťálovým Českým lvem.

Lomnické kino bylo plné diváků

Návrat byl stylový – se snímkem letos bohatě oceněným Českými lvy. Za nejlepší scénář ho získal Petr Pýcha, který v Lomnici žije a tvoří, a tak právě tam se chtěl pochlubit svým úspěchem. Za tím samozřejmě stojí celý tým tvůrců. Film Všechno bude byl nominován v deseti kategoriích a šest z nich proměnil v křišťálovou sošku (Nejlepší scénář, Nejlepší film, Nejlepší režie, Nejlepší ženský i mužský herecký výkon ve vedlejších rolích).

Dostal klícku, aby byl Český lev v bezpečí

Jedno z nejmodernějších kin v republice, na jehož záchraně se Petr Pýcha sám podílel, si před promítáním užilo více než hodinovou a hodně zábavnou besedu s úspěšným scénáristou. Došlo na historky z předávání Českých lvů 2019, kdy se překvapený Pýcha ani nepozdravil s moderátorem Václavem Koptou, ale za to v přímém přenosu poslal pozdravy do Lomnice nad Popelkou, Semil a Vysokého. A za to si v lomnickém kině vysloužil ovace. Navíc na Petra Pýchu čekalo překvapení. Od vedení města dostal nečekaný dárek v podobě drátěné klícky.

„Bylo to velké překvapení a moc mě to potěšilo. Dostal jsem tu klec s tím, že je to přeci jenom šelma, tak aby byla v bezpečí a my byli také v bezpečí,“ uvedl pobavený scénárista, který vyučuje na semilském gymnáziu a mezi jeho koníčky patří včely a zvony a nově také spolek lomnických otužilců. Na koníčky i vyučování si chce i nadále najít čas, přestože pro Český rozhlas dokončuje scénář rozhlasové hry a s režisérem filmu Všechno bude Olmem Omerzem pracuje na dalším filmu s pracovním názvem Admin.

Kino v Lomnici nad Popelkou je teď moderní

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.