Lomnice nad Popelkou má svého mistra Evropy. Je mu 15 a hraje in-line hokej

21. červenec 2018 09:05

Lomnický in-line hokej se dočkal historického zápisu. Má totiž ve svém středu mistra Evropy. Je mu patnáct let a jmenuje se Matěj Strnádek. České a vlastně i lomnické barvy hájil na turnaji ve francouzském Lyonu. 

„Šampionát jsem sledoval, jak se dalo. Fandil jsem mu, je pečlivý, poctivý a udělal si cestu do reprezentace přes kemp v Přerově. Šel si za tím a vyplatilo se,“ říká na adresu studenta šestiletého gymnázia v Jičíně prezident IHC Lomnice Jaromír Dlouhý.

Matěj Strnádek se in-line hokeji věnuje tři roky

Matěj Strnádek se in-line hokeji věnuje tři roky. Jinak od malička hraje lední hokej. Musel si zvykat na odlišná pravidla a hlavně skutečnost, že na kolečkových bruslích není dovolená hra tělem. Na domácím stadionu nepůsobí jen v mládežnických týmech.

Mezi dospělými ho to bavilo

Pravidelně nastupuje mezi dospělými a to mu výrazně pomohlo k pozvánce do reprezentace. Počáteční obavy z mužské kategorie Matěj Strnádek brzy zažehnal: „Přestoupil jsem z obránce na útočníka a s chlapama mě to moc bavilo, i nějaké body jsem udělal.“

Teď už se mladý hráč plně soustředění na svůj hlavní sport – lední hokej a přípravu s lomnickým týmem. A přání do budoucna? „Dostat se do většího týmu a tam si vybudovat pevné místo, pak třeba postoupit do extraligy,“ uzavírá Matěj Strnádek.

Trofej z Francie
autor: ppe