Bílí Tygři to dál vidí růžově. Série proti Hradci 1:2

20. březen 2018 09:15

Liberečtí hokejisté poprvé ve čtvrtfinále play-off poznali radost z vítězství. Na domácím ledě zdolali Hradec Králové 4:2. Stav série hrané na čtyři vítězná utkání tak snížili na 1:2.

Hokejisté Liberce vstupovali do zápasu s vědomím, že pokud chtějí dál přemýšlet o semifinále, musí zvítězit. A hlavně zapomenout na předchozí porážky v Hradci Králové. „Všechno je možný a 2:0 ještě není konec série. Pořád jsme věřili, ale samozřejmě jeden zápas nic neznamená,“ uvědomoval si liberecký útočník Marek Kvapil. Sám průběh duelu výrazně ovlivnil. Hned dvakrát se zapsal do listiny střelců. „Samozřejmě se nám hraje líp doma. Fanoušci nás podrželi, tlačili nás, je to výhoda, ale zase se nemůžeme spoléhat na domácí prostředí.“

Chvála gólmanovi

Bílí Tygři tentokrát mohli spoléhat na jistotu v obraně. Ladislav Šmíd navíc neopomněl vyzdvihnout výkon brankáře Romana Willa: „Ve druhé třetině jsme Hradci přenechali iniciativu, čehož využili a měli šance, můžeme poděkovat Romanovi, že to chytil. Zápasy jsou dost vyrovnané.“

Bílí Tygři začali s přípravou proti Hradci

Patrik Maier, HC Bílí Tygři Liberec (ilustrační foto)

Po vyřazení Sparty v předkole play-off se liberečtí hokejisté chystají na čtvrtfinále vyřazovací části extraligy. Na ledě Hradce Králové ho Bílí Tygři rozehrají ve čtvrtek 15. března.

Ještě jednu věc chtěli liberečtí hokejisté vylepšit. Při zápasech na východě Čech je srážela nedicsiplinovanost. Pro úspěch věděli, že zbytečná vyloučení si nesmí dovolit. „To nám nikdo říkat nemusel. Jsme natolik zkušení hráči, že jsme si to uvědomovali, že tudy cesta nevede,“ komentoval útočník Tomáš Filippi. Čtvrtfinálová série dnes 20. března pokračuje pod Ještědem. Tentokrát od 18 hodin.

autor: Pavel Petr

Související