Bílí Tygři zazářili na mladoboleslavském ledě. „Bylo vidět sebevědomí,“ tvrdí Will

29. leden 2018 10:00

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v derby s Libercem 0:3. Hosté o své výhře rozhodli už v první třetině, kdy vstřelili všechny branky. Středočeši se po druhé porážce v řadě propadli na dvanáctou příčku extraligové tabulky.

Liberečtí hokejisté se třikrát trefili mezi čtvrtou a třináctou minutou. V dalším průběhu zápasu si vedení pohlídali. I díky jistému Romanu Willovi v brance. Ten se na zápas v Mladé Boleslavi těšil, ve středočeském klubu totiž v minulosti působil. I proto si výhry cenil. „Hráli jsme možná jedno z našich nejlepších utkání venku letos, byl to zodpovědný a organizovaný výkon, od začátku jsme plnili, co nám trenéři řekli,“ komentoval Will.

„Chytat v tom zápase pro mě byla paráda, protože bylo vidět sebevědomí, co máme a že hrajeme dobrý hokej. Teď jdeme v tabulce nahoru, jsem za to rád a líp se nám dýchá.“
Roman Will, brankář Liberce

Výkon libereckého gólmana ocenil i mladoboleslavský útočník Radan Lenc: „Chytal výborně, když něco prolítlo, chytil to. Hrál kompaktně.“

Za stavu 0:3 už Středočeši nedokázali zmobilizovat síly. Času na zkorigování výsledku ovšem Bruslaři měli dost. „Liberec si to bránil, hlídal svou soustředěnou hrou a k ničemu nás nepustil,“ dodal Lenc. Po porážce boleslavští hokejisté klesli na dvanáctou příčku tabulky. Pokud nechtějí hrát ve skupině o udržení, musí v závěru základní části zabrat. Další zápas čeká Bruslaře v úterý na ledě vedoucí Plzně.

autor: ppe | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio

Související