Změny termínů některých dopravních omezení. Řidiči v kraji by se měli obrnit trpělivostí

31. červenec 2019 11:09

Některá plánovaná omezení v dopravě v Libereckém kraji se oproti očekávání posunou, jiná se prodlouží. Až v září například začne v září rekonstrukce inženýrských sítí v Jablonci nad Nisou spojená s rozsáhlou uzavírkou a rekonstrukce Žižkovy ulice v Jilemnici potrvá zřejmě až do října.

Město Jablonec nad Nisou chce vybudovat samostatnou dešťovou kanalizaci včetně nádrží, které budou vodu shromažďovat. Kvůli pracím se od září uzavře křižovatka ulic Poštovní a Budovatelů. Jezdit nebude ani tramvaj mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Tramvaje nahradí autobusy.

Začíná oprava turistické lávky u Rádla na Jablonecku. Omezení se dotkne i řidičů

Levý břeh Chrudimky je v úseku od Ideonu po Vinici uzavřený

Dělníci začnou dnes opravovat turistickou lávku u Rádla na Jablonecku. Informovala o tom stavební firma, která renovaci provede.

Práce měly začít původně v červenci, dalším termínem byl začátek srpna. Z administrativních důvodů se ale zahájení nakonec odsouvá na podzim. Obyvatelé totiž podali ke stavebnímu řízení na plánovanou dešťovou kanalizaci námitku. Stavební sezona pro dodavatele se tak zkrátila. Práce začnou 2. září a do zimy bude méně času. Během ní se práce na inženýrských sítích přeruší a na jaře znovu spustí.

Protáhne se ale také rekonstrukce Žižkovy ulice v Jilemnici

V Žižkově ulici se opravuje zhruba půlkilometrový úsek mezi křižovatkami s ulicemi Roztockou a K Břízkám. Obě klasické křižovatky nahradí kruhové objezdy. Řidiči se zde musí připravit na dopravní omezení trvající až do druhé poloviny října.

Při renovaci Žižkovy ulice totiž nastala nečekaná situace. „Zemina, která se nacházela pod asfaltovými povrhcy a podložními vrstvami, se nedá použít jako zásyp kanalizace, která je součástí této rekonstrukce,“ popsal už dříve krajský náměstek pro dopravu Jan Sviták ze Starostů pro Liberecký kraj. Stavba v Jilemnici se také prodraží, a to přibližně o dva miliony. Její celková cena se vyšplhá na téměř 44 milionů korun.

autoři: Jan Charvát ,
Spustit audio

Související