Ze Železného Brodu je Brod „skleněný“

Železný Brod se opět po roce proměnil o tomto víkendu na Brod „skleněný“. Už po šestnácté se tam koná festival sklářského řemesla Skleněné městečko.

Malé i Velké náměstí jsou plné stánků převážně se sklářským sortimentem. Místní sklářské firmy provázejí svými provozy a předvádějí výrobu, přespolní skláři předvádějí své řemeslo pod širým nebem a práci se sklem si mohou návštěvníci vyzkoušet i v tamní Střední průmyslové škole sklářské.

V Železném Brodě je nejen řada výrobců, ale i výstavních prostor. V městském muzeu si můžou zájemci prohlédnout práce letošní Letní sklářské dílny, ve výstavním prostoru Kotelna na Poříčí představí svá díla Zdeněk Lhotský a jeho přátelé. Na Poříčí by si zájemci neměli nechat ujít Prostor pro sklo s autorskými díly Jaroslavy Brychtové a Stanislava Libenského. Na náměstí 3. května Galerii a muzeum Detesk, Městskou galerii s výstavou Poskládáno ze skla, na Trávníkách Minimuzeum skleněných betlémů a výstavu Sklo a design ve sklářské škole, kde se koná Sklářský veletrh.

Na Malém náměstí v sobotu odpoledne zazpívala Leona Machálková a poté také skupina Buty. V 18 hodin se koná módní přehlídka Show must go on! V neděli půl hodiny před polednem zazpívá dětský pěvecký sbor Řetízek, po obědě X-Tet, ve 14 hodin  Perutě a Milan Peroutka a od 16 hodin František Nedvěd a První podání.

Spustit audio

Související