Zapomeňte na turka. Liebiegův palác v Liberci o víkendu hostí kávový festival

28. leden 2024 07:15

Liebiegovým palácem v Liberci se po celý víkend line intenzivní vůně kávy nejlepších pražičů z Česka i zahraničí. Na kávovém festivalu soutěží baristé  v přípravě filtrované kávy. Vítěz bude reprezentovat Českou republiku na světovém mistrovství v Chicagu.

Pro návštěvníky je připraven i bohatý doprovodný program plný inspirativních přednášek, praktických workshopů a samozřejmě ochutnávek kávy z českých pražíren.

Liebiegův palác v Liberci hostí druhý ročník Libereckého kávového festivalu

„Vždycky se snažíme doprovodný program sestavit tak, aby si na své přišli i ti, které už nebaví jenom kreslit latte art, nebo jen poslouchat, jak se praží. Takže jsme zařadili třeba branding kaváren, protože víme, že spousta lidí tápe,“ přiblížil hlavní pořadatel festivalu Kristián Kříž.

Dobrá káva je věda. Momentka z druhého ročníku Libereckého kávového festivalu

Zhruba půl roku po kompletní rekonstrukci se památka v centru Liberce stala také domovem nejrůznějších spolků. Jde asi o sedmdesát organizací pro děti, dospělé i seniory.

„Začíná být velký problém těch sedmdesát skupin různě uchopit. A hlavně najít případně i prostor pro takovéto projekty, jako je kávový festival. Tím jak jsou ty místnosti různě plné, tak najít prostor, kdy je celý dům prázdný, už je téměř nemožné,“ uvedl Michael Dufek, ředitel Komunitního střediska Kontakt, které Liebiegův palác provozuje.

Spustit audio

Související