VIDEO: Zemana v Liberci přivítal hejtman, ale i pískot odpůrců a červené karty

Do Libereckého kraje dnes (9. 5.) přijel na třídenní návštěvu prezident republiky Miloš Zeman. Doprovází ho manželka Ivana. Prezidentský pár nejprve zamířil na Krajský úřad v Liberci. Hned v úvodu návštěvy se projevil fakt, že prezident Miloš Zeman přijíždí v době vládní krize.

Před krajským úřadem stálo několik lidí zahalených do tibetské vlajky s transparenty a nápisy „Odvolejte Babiše“ a „stydím se za Zemana“, pískali a mávali červenými kartami. Podle protestujících by měl Miloš Zeman dát přednost co nejrychlejšímu řešení vyhrocené politické situace a ne jezdit po regionech a do Číny.

Podle hejtmana Martina Půty z hnutí STAN, kterého se novináři ptali, zda by nebylo lepší návštěvu prezidenta odvolat, je ale tolik regionálních témat, které chce s Milošem Zemanem projednat, například zřízení samostatného Krajského soudu v Liberci, že by nemělo smysl návštěvu rušit. Návštěva hlavy státu se připravovala čtyři měsíce.

Prezident je právě teď na návštěvě Krajského ředitelství policie v Liberci a pak se chystá do vesnice Libereckého kraje 2016, do Prysku na Českolipsku, kde se setká s vedením obce a občany. Na závěr prvního dne návštěvy čeká Miloše Zemana setkání v Liberci se zástupci sklářství a členy Svazu výrobců skla a bižuterie.

Spustit audio