Vařím na chalupě, tam je moje výrobna, říká paní Michaela. Její jahodo-bezový džem je výrobkem roku
3. květen 2021
Po patnácti letech strávených v kanceláři se rozhodla pro velkou změnu. Původní koníček, kterým bylo vaření marmelád se stalo pro samoživitelku Michaelu Bílkovou hlavní pracovní náplní. Její marmelády z mišpule, moruší, šípků, z klasického letního ovoce se dočkaly i titulu Českolipský výrobek roku. Co všechno se dá zpracovat, kolik marmelád ročně opustí její chalupu a jak vypadaly její začátky?
Související
-
Z jistoty kanceláře k marmeládám: Když vystudovaná inženýrka zemědělství „zběhne“ ke svému koníčku
Příběh Michaely Bílkové, samoživitelky malého Matěje, která se naplno pustila do svého koníčku – vaření marmelád, v České Lípě natáčel redaktor Jaroslav Hoření.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka