Vařím na chalupě, tam je moje výrobna, říká paní Michaela. Její jahodo-bezový džem je výrobkem roku

Po patnácti letech strávených v kanceláři se rozhodla pro velkou změnu. Původní koníček, kterým bylo vaření marmelád se stalo pro samoživitelku Michaelu Bílkovou hlavní pracovní náplní. Její marmelády z mišpule, moruší, šípků, z klasického letního ovoce se dočkaly i titulu Českolipský výrobek roku. Co všechno se dá zpracovat, kolik marmelád ročně opustí její chalupu a jak vypadaly její začátky?

autoři: Pavel Kudrna , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.