Vánoční ozdoby můžou i pomáhat. Výtěžkem z jejich prodeje podporuje Centrum Amelie onkologicky nemocné

12. prosinec 2023 11:20

Až do soboty 16. prosince můžou lidé v Liberci podpořit onkologicky nemocné a jejich rodiny. Stačí, když si v obchodním domě Forum koupí vánoční ozdoby, které tam nabízí Centrum Amelie.

Do dobročinného prodeje je darovaly desítky jednotlivců i organizací. Získané peníze Centrum využije k zajištění péče pro své nemocné klienty. „Tentokrát máme vánoční ozdoby dokonce až z Moravy. I regionální dárci, výrobci, ale v letošním roce i velké množství běžných, kteří si přečtou o Amelii a chtějí pomoct,“ uvedla koordinátorka libereckého Centra Amelie Renáta Kotůčková.

„Amelie nabízí psychologa a sociálního pracovníka zcela zdarma. Dále jsou to aktivity sportovní, které jsou pro klienty velice důležité. Snažíme se pomoct tak, aby psychika klientů byla lepší, protože je to nedílnou součástí léčby,“ přiblížila Renata Kotůčková, na co jde výtěžek z charitativního prodeje vánočních ozdob. Většina klientů centra Amelie je totiž v pracovní neschopnosti nebo v invalidním důchodu, takže je pro ně mnoho aktivit finančně náročných.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související