V očkovacích centrech se kvůli zpřísnění opatření připravují na další narůst zájemců o vakcínu

20. listopad 2021 12:53

Zdravotníci v očkovacích centrech se připravují na nápor zájemců o vakcínu proti koronaviru. A to kvůli novým protiepidemickým opatřením, která začnou platit od pondělí 22. listopadu. Od tohoto data nebudou moct lidé bez očkování nebo dokladu o prodělaném covidu-19 v posledním půl roce chodit do restaurací, fitness center nebo třeba na kulturní akce.

Například v největším očkovacím centru Libereckého kraje u krajského úřadu v Liberci jsou na větší zájem o vakcinaci připraveni. Otevřeno mají sedm dní v týdnu a přijímají tam i lidi bez objednání. Ti ale většinou musí čekat.

Čtěte také

„My všem velmi naléhavě doporučujeme, aby se registrovali. Pokud se registrujete, tak zpravidla ještě ten den dostanete termín k očkování a ta byrokracie, kterou tady společně nemusíme absolvovat, tak ta to všechno zrychluje. Registrovaní jdou rychle, neregistrovaní čekají, až se na ně uvolní místo,“ vysvětlil výhody předchozí registrace mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář.

Podle jeho slov naočkují v očkovacím centru u krajského úřadu zhruba 600 až 800 lidí denně, jsou ale schopni zvládnout až 1200 lidí za den. Už teď tam kvůli zvýšenému zájmu museli otevřít čtvrtý očkovací box.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL
Spustit audio

Související