V Liberci napadl agresor dvě ženy. Jedna útok nepřežila

14. srpen 2017

V pondělí ráno v Liberci zemřela násilnou smrtí dvaašedesátiletá žena. Mladší z napadených žen je zraněná. Podezřelým z jejich napadení je dvaačtyřicetiletý druh mladší z žen. Ten spáchal sebevraždu.

Tragická událost se stala v rodinném domě. Pomoc přivolala před 8 hodinou ranní mladší dvaačtyřicetiletá žena s tím, že její druh ohrožuje nožem své okolí.

„Ženě se podařilo z domu uniknout,“ uvedla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Muže našli policisté oběšeného.

„Uvnitř domu pak naše hlídky nalezly oběšeného dvaačtyřicetiletého muže podezřelého z napadení obou žen. Tento případ si na místě převzali krajští kriminalisté a v jeho souvislosti zahálili úkony trestního řízení pro podezření zvlášť závažného zločinu vraždy,“ uvedla Vlasta Suchánková.

Starší žena zemřela na následky řezných ran, záchranáři ji nalezli před domem. "Naši lékaři ženu několik desítek minut resuscitovali, lékař ale nakonec konstatoval úmrtí," uvedl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Mladší z žen v ohrožení života není, je jen pohmožděná.

Podobný případ od víkendu vyšetřují kriminalisté v sousedním Královehradeckém kraji. V rodinném domě v Lázních Bělohrad na Jičínsku zemřely násilnou smrtí dvě ženy a dítě. Policie na místě zadržela podezřelého, který byl partnerem mladší z žen a byl pod vlivem drog.

autoři: jch , mib | zdroj: ČTK
Spustit audio