V České Lípě budou rozdávat roušky

7. duben 2020 17:31

Zájemci si je ve středu 8. dubna budou moct vyzvednout na českolipské radnici.

Čtěte také

Obyvatelé města dostanou zdarma balíček se dvěma textilními rouškami. K výdeji budou připravené od 13:00 hodin v zádveří druhé budovy radnice. Dosud úřad v České Lípě rozdal do schránek seniorů ve městě přes 12 000 roušek. Podle mluvčí radnice Kristýny Brožové jsou pro ostatní zatím připravené asi 3 000 balíčků. Město v dodávkách ústenek bude pokračovat i po vyčerpání těchto zásob. V šití roušek totiž nadále pokračují dobrovolníci, zaměstnankyně úřadu a také městem nasmlouvané firmy.

AKTUALIZACE:Lidé s trvalým pobytem v České Lípě si mohou na tamní radnici zdarma brát textilní roušky i nadále. Krabice s nimi je umístěná vždy v úřední den ve druhé budově radnice. První den, 8. dubna 2020, si pro roušky zdarma přišlo zhruba 70 lidí.

Na každý úřední den mají pracovnice úřadu připraveno 100 balíčků, tedy 200 roušek. Jak uvedla mluvčí města Kateřina Brožová, zaměstnankyně úřadu na home-office pracují tak, že sedí za šicím strojem a už takto dokázaly vyrobit několik stovek roušek. Další roušky dodávají městu dobrovolníci i najaté firmy.

autor: jij
Spustit audio

Související