U Malé Skály hořel les. Hasiči požár likvidovali 6 hodin

22. květen 2020 06:49

Kromě hasičských jednotek zasahoval na místě i policejní vrtulník, který vzlétl celkem 36 krát. Přes noc místo hlídali dobrovolní hasiči.

Hasiči ve čtvrtek 21. května odpoledne likvidovali požár u Malé Skály. Oheň zasáhl zhruba půldruhého hektaru lesa. Likvidaci zkomplikoval náročný terén. S hašením ohně proto pomáhal policejní vrtulník, provedl 36 shozů a místo opustil. Hasičům se po 18:30 podařilo požár zlikvidovat, České tiskové kanceláři to řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Eva Klímová.

S hašením ohně pomáhal policejní vrtulník

„Požár byl na operační středisko ohlášen krátce před polednem," řekla mluvčí. Hořet začalo na ploše 20 x 30 metrů, postupně se ale oheň rozšířil na plochu zhruba 100 x 150 metrů. Zásah byl podle ní velmi náročný: „Paseka, na které se požár rozšířil, byla plná polámaných a vyvrácených stromů," doplnila. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Na místo postupně vyjelo 16 jednotek. Kvůli nepřístupnému terénu museli zřídit dálkovou dopravu vody. Ochránit museli i lesnickou techniku, odstavenou nedaleko místa požáru. Místní dobrovolná jednotka zůstala na místě přes noc k vyloučení opětovného rozhoření požáru.

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související