Tichý svět pomáhá neslyšícím. Teď nabízí práci i ostatním zdravotně postiženým

Společnost Tichý svět, která pomáhá neslyšícím a nedoslýchavým v 10 krajích, chce povzbudit i další lidi. Třeba ty, kteří kvůli epidemii koronaviru přišli o práci. Společnost po celém Česku vytvoří 100 půl-úvazkových pracovních míst a nabídne je zdravotně postiženým. Budou doma šít roušky, které pak dostanou lékaři a pacienti v nemocnicích nebo domovech pro seniory.

Čtěte také

Jak řekla Petra Bobková, liberecká konzultantka společnosti Tichý svět, práci může získat nejen neslyšící, ale i osoba se zdravotním postižením jakéhokoliv druhu a typu; jen musí mít svůj vlastní šicí stroj. A není možné, aby byla zaměstnaná na žádném jiném chráněném pracovním místě. Pracovní smlouva pak bude na poloviční úvazek, na dobu určitou, zatím do konce roku 2020.

Tichý svět nabízí domácí práci osobám se zdravotním postižením

Práce jen pro zručné švadleny a krejčí?

„Může to být i samouk, práci jim najdeme,“ říká Petra Bobková. Cílem společnosti Tichý svět je zaměstnat lidi, kteří mají finanční problémy a pomoct organizacím, které roušky potřebují. „Výrobky se budu zdarma distribuovat do nemocnic, domovů seniorů a hospiců, roušky které vyrobíme v Libereckém kraji, zůstanou tady v Libereckém kraji,“ dodává. Zájemci o zaměstnání se můžou hlásit v organizaci Tichý svět ve Felberově ulici v Liberci.

autor: Lucie Fürstová
Spustit audio

Související