Semilští zastupitelé hlasovali proti změně názvu okresu Semily

26. březen 2019 08:36

Návrh ministerstva vnitra na změnu názvu okresu Semily semilští zastupitelé nepodpořili. Nesouhlasí s tím, aby se jmenoval buď Semily – Turnov nebo Český ráj.

Okres Semily by se mohl jmenovat Semily – Turnov. Samostatný okres Turnov ministerstvo vnitra nepodporuje

Turnov, náměstí

Téma, které hýbe Turnovskem. Turnov nesouhlasil s návrhem zákona o novém územně správním členění státu z pera ministerstva vnitra. A požadoval buď zachování současného stavu, nebo vyhlášení samostatného okresu Turnov.

Zastupitel Semil a poslanec David Pražák z hnutí ANO nepodpoří tuto změnu ani v poslanecké sněmovně, která projednává zákon o změně územně správního členění státu.

„Od začátku, co se o tom bavíme poslední dva roky, byl jsem vždycky proti změně okresu, ať už by to byl rozdělený okres Turnov a Semily nebo změna názvu. Jsem rád, že zvítězil zdravý rozum a tím bude tato věc definitivně uzavřena,“ uvedl David Pražák.

Turnov změnu názvu podporuje. Tisíce obyvatel města a okolních obcí loni podepsaly petici za samostatný okres. Ministerstvo vnitra ale ve svém návrhu se zřízením nového okresu nepočítá. Turnovanům vyšlo vstříc tím, že zachová současné členění obce s rozšířenou působností.

Spustit audio

Související