Semafor s dlouhým intervalem a rozkopaná ulice testují v Lomnici pevné nervy řidičů

Lidé, kteří jezdí do práce nebo na nákupy přes centrum Lomnice nad Popelkou na Semilsku, se musejí obrnit trpělivostí. U Tylova divadla jsou už několik měsíců provizorní semafory, které mají dlouhý tříminutový interval. Semafory řídí provoz v rozkopané ulici vedoucí na náměstí. A místní rozčiluje, že tam žádné dělníky už mnoho týdnů nikdo při práci neviděl.

Co je to za jámu, kterou musí auta dnes denně v jednom směru objíždět, vysvětluje nezávislý starosta Lomnice nad Popelkou Josef Šimek: „Tam se silnice propadá, bohužel nikdo nevěděl, co je pod tím, vyskytly se problémy při výstavbě. Než se to vyřešilo, stavba nabrala měsíční zpoždění.“

Komunikace se musela podbourat. „Musela se kompletně podbourat až po úroveň komunikace, která je pod ní, je to asi šest a půl metru do hloubky – obrovský kráter. Přitéká tam Popelka, je to pod divadlem a silnicí svedeno do tohoto místa, je tam potřeba vystavět betonový sarkofág a na to vystavět konstrukci komunikace tak, aby se to nepropadalo,“ dodává Šimek.

A protože je teď hodně sněhu, stavba sarkofágu se odkládá až na jaro. Řidiči moc na výběr nemají. Rozkopanou ulici lze objet a semaforům se vyhnout, objížďka je ale tak složitá, že je lepší ty tři minuty na červené počkat.

Kvůli rozkopané ulici a dlouhým intervalům na semaforu se tvoří v centru Lomnice dlouhé fronty aut
Spustit audio