Se šesťáky na Jizeře: Po měsících u počítačů byly děti z jablonecké Šumavy na výletě na Malé Skále

21. červen 2021

Do nedávna ještě nebylo jasné, jestli se na ně vůbec bude dát jezdit. Nakonec to možné je. Školy už mohou normálně pořádat školní výlety, jednodenní i ty přes noc. Na jednom takovém, na řece Jizeře, se žáky z jablonecké základní školy Na Šumavě, byla redaktorka Šárka Škapiková.

S blížícím se koncem školního roku začala obvyklá doba výjezdů na školní výlety. Letos přitom nebylo ještě donedávna jasné, jestli je vůbec bude možné dělat, s ohledem na epidemii koronaviru. Nakonec to jde. A některé školy se rozhodly takzvaně zabít dvě mouchy jednou ranou; když nemohly během roku na sportovní kurzy, pořádají pobytové školní výlety plné pohybu a dobrodružství. Třeba na vodě.

Jak si děti výlet užily? Musejí i na výletech dodržovat protiepidemická opatření a jaká? A jak to vidí učitelé? Poslechněte si reportáž „z vody“.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.