Schovávání zbytků od oběda? Chlazené jídlo vydrží v lednici asi dva dny. Pozor na rýži a houbová jídla
Vyhazovat jídlo do popelnic je zbytečné plýtvání. Většina lidí se snaží na potravinách ušetřit, a tak zbytky nechávají v lednici i několik dní. Odborníci ale varují před dlouhým skladováním rýže nebo houbových jídel.
Čtěte také
Uchovávat zbytky od oběda v chladničce a sníst je třeba až druhý den, to určitě není problém. Pokud by lidé jídlo chtěli skladovat déle, pak je lepší ho rovnou zmrazit. Ještě před tím, než se uskladní, by ale mělo projít dobrou tepelnou úpravou, zvláště se to týká drůbežího masa.
Jak by taková správná tepelná úprava měla vypadat, se redaktorka Barbora Kvapilová zeptala experta na potraviny Jana Maryšky. Poslechněte si rozhovor.
Související
-
Farmářské mléko: Proč ho nedávat na dvířka lednice?
Mléčné výrobky od farmářů jsou mezi lidmi velmi populární. Většinou pro ně nemusíte jezdit přímo na farmu, stačí si najít nějaký obchůdek, kam farmáři své výrobky z...
-
Skladování masa v mrazáku. Jak dlouho vydrží kuřecí nebo hovězí?
Doba skladování záleží na druhu masa. Kuřecí a krůtí vydrží v mrazáku maximálně půl roku při teplotě -18 stupňů a zavakuované. Pokud je maso pouze v mikrotenovém sá...
-
Jak upravit mleté maso doma, když ho nezpracujeme hned. Radí řezník František Kšána
Pokud nechcete zpracovat mleté maso hned, doporučuji zamíchat směs bez vajíčka jen se solí a kořením.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.