Spolek Zachraň jídlo vydal kuchařku. Poradí, jak neplýtvat a ušetřit

9. leden 2023 10:58

Kniha Zachraň jídlo v kuchyni obsahuje návody, jak chutně využít pečivo, maso, ovoce nebo zeleninu, které nám zbylo, do posledního kousku. Nahlédla do ní redaktorka Ivana Bernáthová.

Čtěte také

Celkem sto receptů, rad a tipů, jak využít do posledního kousku jídlo, které nám zbylo, vydal spolek Zachraň jídlo. Poradí, jak využít starší pečivo, zbylé maso, ovoce nebo zeleninu, které zůstaly v lednici, a ušetřit tak peníze.

Autorkami receptů jsou členky týmu Zachraň jídlo Bára Kebová a Zuzana Štěpničková, svými unikátními recepty přispěl do knihy i známý cukrář a pekař Josef Maršálek. Redaktorka Ivana Bernáthová si o kuchařce, která zachraňuje jídlo, povídala se členkami spolku Terezou Modlovou a Annou Strejcovou.

„Nejvíce se vyhazuje ovoce a zeleni, pečivo a pak různé přílohy,“ vypočítala Anna Strejcová. „I podle toho jsme členily recepty do jednotlivých kapitol a částí,“ vysvětlila.

Poslechněte si, jak využít třeba po Vánocích zbytek vánočky, i další tipy.

Spustit audio

Související