Rekonstrukce frekventované křižovatky u libereckého viaduktu začala. Opravy jsou rozdělené do 5 etap

3. říjen 2022 10:33

Řidiči musí od 3. října 2022 počítat s omezením v místě zvaném „na Sofii“. Začaly tam práce na přestavbě a rozšíření frekventované křižovatky ulic Švermova, Jungmannova a Žitavská. Silničáři ji budou rozšiřovat, aby byl provoz ve městě plynulejší.

Čtěte také

Rekonstrukce bude mít několik etap. Kvůli lepší plynulosti dopravy ve městě je potřeba ji rozšířit. Silničáři tam budou přidávat řadící pruhy, potom budou stavět ostrůvky a malovat dopravní značení na silnici. Upravovat podle toho bude nutné i stávající semafory.

Omezení na křižovatce bude postupné, v úsecích, aby se v místě doprava úplně nezastavila. V okolí křižovatky jsou přenosné semafory a řidiči budou muset snížit rychlost.

Chodci musí počítat s tím, že nebudou moct využívat přes přechod v křižovatce, nejbližší je ve Wintrově ulici, asi 100 metrů od ní. Autobusy městské hromadné dopravy jezdí směrem do centra po objízdné trase. Toto opatření by mělo trvat zhruba 15 dní (od 3. října 2022).

Rekonstrukce by měla trvat do 21. listopadu

  • 3. října začala první etapa, do 12. října je uzavřená Žitavská ulice mezi Hanychovskou a Švermovou ulicí.
  • Další omezení bude následovat v druhé etapě, kdy řidiči nebudou moct sjet ze silnice I/35, pokud pojedou ve směru od Děčína. Sjezd bude neprůjezdný týden od 13. října.
  • Od 20. října do 1. listopadu nepůjde odbočit od centra směrem na Turnov.
  • Následující týden ve čtvrté etapě nepůjde od křižovatky z Jungmannovy ulice najet na Hrádek nad Nisou.
  • Při 5. etapě bude křižovatka uzavřená úplně, silničáři tam budou asfaltovat. Křižovatku budou řidiči muset objíždět 5 dní, od 16. do 21. listopadu.

Další detaily o rekonstrukci jsou na webu města Liberce.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související