Příznivci Českého rozhlasu Liberec a turistiky si vyšlápli na Královku

Český rozhlas Liberec dnes pořádal Pochod na Královku. Poprvé v červnu a celkově potřetí.

Na startu na otočce na Maliníku se ráno registrovalo 124 turistů. Trasy o délkách 7, 9 a 12 km vedly kolem Křížové cesty v Janově Nad Nisou a přes Bedřichov nebo Hrabětice. Nejdelší trasa vedla kolem vodní nádrže Bedřichov.

Prvních sto registrovaných dostalo v cíli oběd zdarma. A na všechny čekal kulturní program. Zahrála liberecká kapela Stan Band, kombinaci tance a bojového umění předvedla skupina Vem Camará Capoeira a se svou show vystoupili bubeníci ze souboru Aries.

Liberecký Klub českých turistů ukázal turistické značkování. Mimochodem KČT v tomto měsíci slaví 135 let od svého vzniku. Založila jej skupina nadšených vlastenců kolem známého cestovatele a veřejného činitele Vojtěcha Náprstka 11. června 1888.

Malí i velcí si u Královky mohli vyzkoušet svoje dovednosti ve výtvarné dílně Ateliéru TUBA. Kromě pamětního listu byl odměnou pro účastníky pochodu i vstup na rozhlednu. Královka je jedna z nejznámějších kamenných rozhleden v Jizerských horách a za příznivého počasí se z ní nabízí výhled na Jizerské hory, Krkonoše, Český ráj, Polsko, Německo a Ještěd.

Spustit audio

Související