Prázdniny pokračují, omezení kvůli opravám silnic také. Kde v Libereckém kraji s nimi počítat

26. červenec 2021 10:47

Jaká dopravní omezení čekají na řidiče v Libereckém kraji v druhé polovině prázdnin, které rekonstrukce začnou a které naopak skončí, zjišťovala redaktorka Šárka Škapiková.

Krajské silnice

Řidiči musí počítat s komplikacemi v Jeřmanicích na Liberecku. Rekonstrukce silnice tam začne 2. srpna. V polovině srpna se plánuje oprava silničního propustku na silnici třetí třídy v Lučanech nad Nisou na Jablonecku. Problematický bude od srpna také průjezd Českým Dubem. Do konce roku se obnovy dočkají také například silnice v Roztokách u Jilemnice nebo z České Lípy směrem na Kozly. Kraj chce také dokončit obchvat Zákup a opravu silnice druhé třídy z České Lípy do Dobranova. Naopak s opravou druhé části silnice přes Ještěd, tedy z Výpřeže na Světlou v Podještědí, se začne až v příštím roce. Úplně zavírat se už nebude.

Doprava v Liberci

V krajském městě pokračuje rekonstrukce Sokolské ulice. Pozor musí řidiči dávat také při cestě z Liberce do Vratislavic nad Nisou, kde může provoz částečně komplikovat rekonstrukce tramvajové trati. Dopravní komplikace způsobí i pokládání asfaltu v ulicích Klášterní, Na Bídě a na Nové Rudě. Kyvadlově se bude od srpna projíždět také libereckou částí Krásná Studánka.

Hlavní tahy v Libereckém kraji

Na srpen se chystají dopravní omezení například na silnici I/13 z Liberce do Děčína v úseku u Rynoltic. Pokračují také práce na víceúrovňové křižovatce Rádelský mlýn, kde by se mohlo jezdit už koncem roku. Hotová je oprava silnice ze Stráže nad Nisou do Chrastavy. I ta byla dokončena před termínem. „Celá oprava je dokončená o zhruba rok dříve, než jsme plánovali. Prakticky žádná omezení tam už nejsou a ani tam nevzniknou,“ upřesnil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rydl.

Spustit audio

Související