Plány nového ředitele liberecké botanické zahrady: Mimořádné večerní prohlídky, spolupráce se školami i komunikace na sociálních sítích

8. leden 2023 08:10

Botanická zahrada Liberec má nového ředitele. Miloslav Studničku po dlouhých letech vystřídal Václav Lenk. Jaké má s touto institucí plány, se ho zeptal redaktor Tomáš Mařas.

Čtěte také

Mimořádné večerní prohlídky, rostliny za tmy netradičně nasvícené nebo komunikace s veřejností prostřednictvím sociálních sítí. To je jen část plánů nového ředitele liberecké botanické zahrady. Instituci by také rád více otevřel veřejnosti a navázal užší spolupráci se školami.

Václav Lenk vystudoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze a přes třicet let se věnuje pěstování masožravých rostlin, orchidejí a kaktusů. Nahradil dlouholetého šéfa Botanické zahrady Liberec Miloslava Studničku.

Nový ředitel má v plánu například s veřejností více komunikovat, a to především prostřednictvím sociálních sítí. Dosud využívala zahrada hlavně vlastní internetové stránky. To ale podle ředitele Lenka nestačí. Proto plánuje spuštění profilů botanické zahrady na Facebooku a Instagramu.

„Aby veřejnost měla vizuální kontakt s botanickou zahradou, to znamená fotografie, upoutávky na to, co nám třeba teď kvete, co stojí za to vidět v konkrétním období,“ vysvětlil Václav Lenk.

Jaké jsou další změny, které ředitel v liberecké botanické zahradě chystá, si poslechněte v reportáži redaktora Tomáše Mařase.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související