O víkendu do Bedřichova autem nejezděte, na Jizerskou 50 vás vezme „kyvadlo“

7. únor 2020 09:59

Už v pátek začíná v kraji největší sportovní událost roku - Jizerská 50. A provází ji i spousta organizačních a bezpečnostních opatření. I letos bude silnice do Bedřichova částečně uzavřená, máme pro vás podrobnosti.

O druhém únorovém víkendu hostí horská obec Bedřichov 53. ročník slavného závodu Jizerská 50. Podle organizátorů zamíří do hor přes 8 000 závodníků a asi 8 000 diváků. Řidiči musejí po celé dva dny počítat s omezením v dopravě a s uzavírkami.

Bezpečnostní opatření

Na akci se připravují také policisté. V terénu budou policisté z pořádkové, dopravní i cizinecké policie a také kriminalisté. Ve společných hlídkách je posílí i kolegové z Polska. Zaměří se hlavně na případné zloděje. V horách bude spousta lidí a hrozí tak i větší množství krádeží lyžařského vybavení nebo vloupání do aut a do chat. Policisté samozřejmě dohlédnou i na dopravu.

Uzavírka v Bedřichově

Čtěte také

Silnice v Bedřichově bude od křižovatky u penzionu Hela až k České chalupě krátkodobě uzavřená. Řidiči bez povolenky se tam v sobotu a v neděli mezi 6:00 a 10:00 nedostanou. I přesto by lidé měli raději nechat auta doma. Problémy totiž mohou být s parkováním a policisté dopředu varují, že špatně zaparkovaná auta nechají odtáhnout.

Jak se do Bedřichova dostat?

Využijte kyvadlovou autobusovou dopravu, kterou zajišťuje pořadatel závodu.

Kyvadlová doprava z Liberce do Bedřichova a zpět v době konání Jizerské 50:

Směr Liberec – Bedřichov

Sobota                                                Neděle

6:00 – 9:30                                         6:00 – 9:30

Směr Bedřichov – Liberec

Sobota                                                Neděle

11:00 – 14:30                                     11:00 – 17:00

Autobusy pojedou z Liberce, z Jablonecké ulice, ze zastávky MHD Poliklinika naproti TJ Lokomotiva do Bedřichova a zpět. Pro závodníky jsou jízdy zdarma pouze na základě jízdenky vydané pořadatelem. Diváci si za ně musejí zaplatit.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související