Regionální potravina Libereckého kraje 2022: Přestavujeme 9 nových držitelů prestižního ocenění
Učňovské vepřové maso z Frýdlantu
24. květen 2022
Za dalším oceněným výrobkem vás vezmeme do Frýdlantu, kde, jak název napovídá, na Střední škole hospodářské a lesnické vyrábějí polokonzervu Učňovské vepřové maso.
„Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy“, to je další kategorie značky Regionální potravina Libereckého kraje. Komise nejvíce body ohodnotila polokonzervu z frýdlantské Střední školy hospodářské a lesnické, kam se za ředitelem Miroslavem Kudrnou vypravil redaktor Jaroslav Hoření. A mluvil i s řeznickým mistrem Jaroslavem Štecherem, který na výrobu učňovského vepřového masa dohlíží.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.