Nemáte v Liberci kde zaparkovat? Pronajměte si vlastní místo. Levné to ale není

25. září 2020 12:03

Liberecká radnice se od poloviny října vrací k systému rezidenčního parkování ve městě. Ceny ale stoupnou o deset tisíc korun ročně.

V zóně A, kam spadají především ulice v centru krajského města, a kde řidiči dříve platili dvacet pět tisíc korun ročně, nově zaplatí třicet pět tisíc. V zónách B a C, které se týkají hlavně ulic na sídlištích, se cena zvedne také o deset tisíc korun. Vyhrazené místo tam bude nově stát dvacet tisíc ročně.

„Vyšší cena by měla vést k regulaci počtu žádostí o rezidenční parkování. Město tím chce také sladit vyhrazené plochy s těmi volnými. Do rozpočtu by tím město získalo zhruba o tři miliony více. Vyhláška by měla začít platit patnáctého října,“ vysvětlil důvody pro zdražení mluvčí libereckého magistrátu Tomáš Tesař.

Úpravu cen za vyhrazené parkování schválilo ve čtvrtek liberecké zastupitelstvo. Podle vedení města peníze vybrané navíc půjdou zpátky do systému parkování a jeho rozvoje. Opozice kritizovala, že se kvůli tomu prohloubí nedostatek parkovacích míst, zejména na sídlištích.  

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související