Parkování v Liberci od listopadu podraží. Město na svých parkovištích zvedne ceny

17. září 2020 09:30

Město Liberec od listopadu zdraží parkování na všech svých parkovištích. Cena za hodinové stání stoupne podle typu zóny o pět až deset korun. Hodina parkování v krajském městě tak bude stát až padesát korun.

Řidiči teď platí za parkování v Liberci od pěti do třiceti korun za první hodinu, v centru v červené zóně je každá další hodina za čtyřicet korun. Parkoviště jsou rozdělená do šesti tarifů a od listopadu se cena za hodinu v červené, žluté, oranžové a hnědé zóně zvýší o deset korun.

Čtěte také

Za stání v zelené a černé zóně zaplatí motoristé za hodinu o pět korun více. Hodina stání v těchto zónách tak bude stát mezi deseti a čtyřiceti korunami, v červené zóně pak cena za každou hodinu po té první stoupne až na padesát korun. Zdraží i celodenní parkování v zelených zónách z dvaceti na třicet korun. Zadarmo bude stále možné odstavit auto na devadesát minut u krematoria.

Vedení města zdražení parkování zdůvodňuje tím, že cena se od roku 2007 nezvedala. Ročně město vybere zhruba sedmnáct miliónů korun, po zdražení zhruba dvacet miliónů korun. Utržené peníze chce navracet do vytváření nových parkovacích míst. Těch je teď ve městě zhruba třináct set.

autoři: Eva Malá , reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související