Nakažených koronavirem v Libereckém kraji přibývá. Zatím se ale nechystají další omezení

21. září 2020 17:04

Liberecký kraj zatím nebude zavádět žádná další opatření kvůli koronaviru. Rozhodl o tom krajský krizový štáb. V regionu platí zákaz návštěv v nemocnicích a sociálních zařízeních.

Zavřené nejsou ani žádné školy, v nich se ale nákaza rychle šíří. Zasaženo jich je asi 50 a situaci hygienici řeší karanténou v postižených třídách. V kraji je 484 mateřských, základních a středních škol. Podle krajské hygienické stanice mělo v regionu pozitivní test na koronavirus dosud celkem 1362 lidí. Aktuálně nemocných je 828, uzdravilo se jich 527 a 7 jich v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo.

Krajský krizový štáb se kvůli nemoci covid-19 sešel znovu po více než čtvrt roce. „Žádná mimořádná opatření a nařízení z něj nevzešla. Navíc je Liberecký kraj spíše v očekávání co přinese jednání Ústředního krizového štábu na vládní úrovni. Jinak další zasedání krizového štábu Libereckého kraje je naplánováno na pátek,“ uvedl mluvčí hejtmanství Filip Trdla. Dříve by se krajský krizový štáb sešel pouze pokud by nastaly nějaké závažnější okolnosti.

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související