V Liberci přibývá tříd zavřených kvůli novému koronaviru

17. září 2020

Na základních školách v Liberci je kvůli karanténě zavřených celkem čtrnáct tříd. Číslo se postupně zvyšuje, doma zůstávají kromě žáků také učitelé. To v některých školách komplikuje výuku. Ocitají se na hranici své kapacity a v pedagogickém sboru není dostatek lidí na suplování.

Situace se bude pravděpodobně ještě zhoršovat, říká liberecký náměstek pro školství Ivan Langr za Starosty pro Liberecký kraj.

„Počty dětí prvostupňových v karanténě je sto osmdesát sedm, z toho pět pozitivních případů. Na druhém stupni je to dvě stě patnáct a sedmnáct. Jenom abych to dal do souvislostí, máme devět tisíc dětí a z nich máme dvaadvacet pozitivních na covid,“ uvedl aktuální počty nakažených a dětí v karanténě Ivan Langr.

Čtěte také

Liberecké školy nejsou výjimkou. Na zhoršující se situaci reagovalo i ministerstvo zdravotnictví. „Od zítřka bude povinné mít nasazenou roušku ve všech prostorách škol od druhého stupně výše, a to včetně tříd a nejen ve společných prostorech,“ oznámil ve čtvrtek ministr zdravotnictví Adam Vojtěch zvolený za ANO. „Chceme tím předejít tomu, aby byly školy paralyzovány. Pokud budou žáci i kantoři opatření dodržovat, můžeme předejít karanténám celých tříd nebo učitelského sboru.“


autoři: sas , reČRoL
Spustit audio

Související