Na Královku s Českým rozhlasem Liberec. V sobotu 15. června

27. květen 2024

Opět po roce zve Český rozhlas Liberec na turistický Pochod na Královku, jednu z nejznámějších kamenných rozhleden Jizerských hor. Uskuteční se v sobotu 15. června 2024.

Trasa

Ti, kteří se s Českým rozhlasem Liberec a spolupořádajícím Klubem českých turistů vydají na pochod, který se koná už po čtvrté, mají na výběr dvě trasy - sedmikilometrovou, nebo desetikilometrovou. Každý účastník obdrží na startu mapku s popisem trasy a účastnický list jako upomínku na absolvování pochodu.

Start a registrace

Start 4. ročníku Pochodu na Královku je na otočce Maliníku v Bedřichově u stánku Českého rozhlasu Liberec.

Registrace je možná na e-mailové adrese petra.heiplikova@rozhlas.cz (do předmětu e-mailu je třeba uvést: „Královka“), nebo osobně na startu pochodu u stánku Českého rozhlasu Liberec na Maliníku v rozmezí od 8:15 do 10:15 hodin.

Oběd v cíli zdarma

Prvních sto registrovaných účastníků bude mít v cíli oběd zdarma.

Zábavný program

U Královky bude od 12 do 15 hodin připravený doprovodný program. K tanci a poslechu zahraje liberecký Dixieland Old Stars, taneční show předvede baletní škola při Divadle F. X. Šaldy Liberec. A liberecký Klub českých turistů má pro návštěvníky připravenou ukázku turistického značkování.

Čtvrtý ročník

Čtěte také

„Tradici pochodů jsme zahájili v září 2021. Zářijový termín pochodu jsme ale loni kvůli nepřízni počasí přesunuli na červen. Ukázalo se, že to byla dobrá volba,“ říká Petra Heiplíková, specialistka komunikace Českého rozhlasu Liberec a těší se na hojný počet účastníků. Odměnou za výšlap jim bude při dobré viditelnosti výhled na Jizerské hory, Krkonoše, Český ráj, Polsko, Německo a Ještěd a zábavný program pro dětské i dospělé turisty.

Kamenná kráska

Čtěte také

Rozhlednu Královku v roce 1907 postavili z místní žuly za pouhých pět měsíců. Poté, co v roce 2013 začali noví majitelé s rekonstrukcí areálu, nezapomněli ani na kamennou krásku. Dočkala se opravy pláště, nového ochozu, rekonstrukce střechy a obnovy schodiště.

autoři: Petra Heiplíková , alv
Spustit audio

Související