Město a tělovýchovná jednota poskytly pozemky, terénní dráhu si Rokytničtí staví sami

3. červenec 2024

V Rokytnici nad Jizerou vzniká zábavné cyklistické sportoviště pro děti i dospělé, pumptrack. V plánu jsou celkem tři okruhy a první z nich by za přispění dobrovolníků, kteří se na akci podílejí již od projektu, měl být hotový druhý červencový týden. V jaké fázi projekt tří okruhů je na místě zjišťoval redaktor Českého rozhlasu Liberec Jaroslav Hoření.

Celý záměr cyklistického hřiště v Rokytnici nad Jizerou je z velké části počin dobrovolníků, vzniká na louce za tamní sportovní halou.

„Pumptrack je jízdní dráha pro kola, která má takový profil, že se dá projet celá bez šlápnutí do šlapek. Rozjedu se a jedu. Vlastní vahou a šikovností uvedu zařízení na kolečkách v provoz a udržuju kinetickou energii tak, abych se pohyboval dále,“ vysvětlil princip pumptracku rokytnický místostarosta za Piráty Bronislav Patočka.

Pumptrack v Rokytnici vzniká na dobrovolnické bázi. „Je to tak, i když s podporou největších institucí v Rokytnici, což je město a tělovýchovná jednota, které poskytly pro záměr pozemky. Dobrovolnická skupina zajistila vše ostatní, od návrhů přes stavební povolení až po zajištění realizace,“ potvrdil místostarosta.

Jak pumptracková dráha vypadá? A kolik bude v Rokytnici okruhů? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související