Lyžař Adam Matouš má za sebou dvě sezóny mezi dálkovými běžci. Prozradil, co je před ním

13. květen 2022

Ve čtyřiadvaceti letech je jilemnický lyžař Adam Matouš v polovině cesty. Kam má v případě dálkových běhů namířeno, prozradil redaktorovi Petrovi Pavlovi.

Čtěte také

Původně se věnoval klasickému běžeckému lyžování, teď už má ale čtyřiadvacetiletý Adam Matouš za sebou dvě sezóny mezi vyznavači dálkových běhů. Jilemnický reprezentant se zatím při nich soustředí na dílčí cíle; sprinty a umístění v nich

Během závodů dálkových běžců zatím Adam Matouš startuje ze zadních pozic, v jeho případě to znamená šestou nebo sedmou řadu. Nikdo z eD systém Silvini Teamu ho k nějakému konkrétnímu umístění v závodě netlačí. Dostává hodně prostoru. Potřebuje čas, aby se mezi dálkovými běžci opravdu zabydlel.

Jak dlouho mu adaptace bude trvat? Jaký nejdelší závod zatím běžel? A co ho na dálkových bězích přitahuje? Poslechněte si záznam rozhovoru.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.