Lidové sady zrušily program, jsou připravené ubytovat v obou sálech válečné běžence z Ukrajiny

8. duben 2022 10:58

Liberecké Kulturní středisko Lidové sady zrušilo do odvolání veškerý program, kromě Experimentálního studia. Vyčlenilo svoje prostory pro uprchlíky z Ukrajiny. Zařízení, které patří pod libereckou zoo, bude pro válečné běžence k dispozici od 11. dubna. Sloužit bude především jako záloha.

Kulturní středisko Lidové sady zrušilo program; ve velkém i malém sále jsou aktuálně lůžka pro další možné válečné uprchlíky z Ukrajiny. Lidové sady spravuje liberecká zoo, která zachovala program v Experimentálním studiu, protože prostor tam není vhodný k ubytování.

„Doufáme, že si tyhle dvě věci vedle sebe sednou, že se navzájem budou tolerovat. Program v Experimentálním studiu chceme zachovat v rozsahu, jak byl plánován. Jen kdyby se vyskytly nějaké problémy, nešlo to například technicky, tak to jen neradi budeme rušit,“ popsal zástupce ředitele zoologické zahrady Aleš Kočí.

V Lidových Sadech jsou k dispozici lůžka, mobilní sprchy, nebo například pračky. Zaměstnanci liberecké zoo, pod kterou Lidové sady patří, také řeší případné stravování. Jednou z variant je dovoz jídla od dodavatelů.

Druhou možnost přiblížil Aleš Kočí: „Naši kolegové z restaurace Formanka, kteří v současné době pomáhají v areálu zoologické zahrady v bufetech, tak jsou připraveni, kdyby nefungovala ta první varianta, jít zpátky do kuchyně, do restaurace Formanka, která je teď zavřená, a vařit pro uprchlíky, kteří tu budou ubytovaní.“

V Lidových sadech, které se proměnily pro ubytovnu pro válečné uprchlíky, natáčel redaktor Tomáš Mařas.

autoři: Tomáš Mařas , reČRoL
Spustit audio

Související