Liberecký magistrát chystá dražbu předmětů ze ztrát a nálezů, výtěžek půjde neziskovkám a školám

7. červen 2022 11:16

Do dražby půjdou věci, které si z oddělení ztrát a nálezů lidé nevyzvedli. Město je muselo ze zákona tři roky archivovat, teď je nabídne za symbolické ceny.

Čtěte také

Liberecká radnice dává do dražby věci ze ztrát a nálezů. Lidé se mohou přijít podívat, jestli mezi nimi nejsou jejich ztracené předměty, nebo si zakoupit cokoliv, co se jim zalíbí.

Předměty, které lidé v Liberci ztratí, jdou nejprve do ztrát a nálezů, kde je město musí podle zákona tři roky archivovat. Potom předměty propadnou do vlastnictví města a můžou jít do veřejné dražby. Jedna taková se uskuteční ve středu 22. června v budově historické radnice. Seznam předmětů, které se v dražbě objeví, je na stránkách města.

Peníze z dražby město věnuje jako dar na dobročinné účely do neziskových organizací, škol, nadací, sociálních ústavů, zdravotnických zařízení, příspěvkových organizací města a podobně.

Vyvolávací ceny za nalezené předměty se pohybují od pěti do 250 korun. Navrhovaná částka nesmí být menší, než je vyvolávací cena, a zvyšovat se při této dražbě musí nejméně o 10 korun. Ten, kdo nabídne nejvíc, si může nález odnést.

autoři: Johana Tománková , reČRoL
Spustit audio

Související