Letní změny v jízdních řádech. Na co se připravit v Libereckém kraji

9. červen 2023 09:14

Od neděle 11. června 2023 začnou i v Libereckém kraji platit nové jízdní řády ve veřejné dopravě. Jaké změny cestující autobusy čekají, zjišťovali redaktoři Eva Malá a Michal Jemelka.

Čtěte také

Cestující čekají spíš menší, dílčí změny. Jde hlavně o změny časů odjezdů a příjezdů jednotlivých spojů.

Co do počtu změn, nejvíc jich čeká cestující v okrese Semily. Dotknou se zhruba deseti linek. Jedna z nich tam dokonce skončí. Jde o spoj číslo 112, který jezdí z Lomnice nad Popelkou přes Turnov do Liberce. Důvodem je to, že ho cestující využívají jen minimálně.

U dalších autobusových linek se změní časy odjezdů. To se týká třeba autobusu z Jilemnice přes Benecko do Vrchlabí nebo z Rokytnice nad Jizerou přes Vysoké do Semil.

Na Českolipsku bude celkem deset větších změna na pěti linkách. Novinkou budou například dva posilové spoje z Prahy do Nového Boru, budou zatím jezdit ve zkušebním provozu.

Na dvou linkách přestanou jezdit některé autobusy ve státní svátek 5. července. Konkrétně večerní spoje z České Lípy a také z Nového Boru do Liberce.

A například na trase z České Lípy přes Sloup v Čechách přes Kamenický Šenov do Jetřichovic, tedy na lince 469, přibydou nové zastávky.

Na Liberecku bude naopak změn poměrně málo. Například víkendový autobus, který jezdí z Českého Dubu přes obec Hlavice do Mnichova Hradiště na Mladoboleslavsku, bude nově začínat a končit v Mnichově Hradišti na dopravním terminálu.

Všechny změny jsou na webové stránce iidol.cz.

autoři: Eva Malá , Michal Jemelka , reČRoL
Spustit audio

Související